Loklok je partnerem projektu Suchý únor a není to náhoda. 

V posledních letech se kombucha stala populárním nápojem mezi všemi co se zajímají o své zdraví. Kombucha je známá možnými účinky na zdraví, včetně podpory zdravého mikrobiomu. Na druhou stranu, alkohol na mikrobiom vplývá negativně. Jak kombucha a alkohol ovlivňují naše střevní bakterie? Přinášíme tři zásadní poznatky.

1. Kombucha jako zdroj probiotik

Kombucha vznká fermentací čaje pomocí živé kultury bakterií a kvasinek. V Lokloku je pro nás prioritou výzkum a vývoj, díky tomu mají naše kombuchy certifikovaná probiotika podpořená řadou vědeckých studií. Naše kombuchy jsou připraveny tak, aby poskytovaly každodenní dávku zdraví, kterou vaše tělo miluje.

2. Alkohol a jeho negativní dopad na mikrobiom

Ačkoliv mírná konzumace alkoholu může mít určité společenské výhody, jeho užívání je i v malé míře spojeno s řadou negativních účinků na zdraví, včetně poškození mikrobiomu. Alkohol může narušit rovnováhu střevních bakterií, vést k zánětu, zvýšené propustnosti střev a dalším zdravotním problémům. V Lokloku se zaměřujeme na poskytování zdravé alternativy k alkoholickým nápojům, která podporuje vaše zdraví bez negativních dopadů na mikrobiom. A na rozdíl od mnoha jiných kombuch, Loklok je skutečně nealko.

Naalkoholická kombucha Loklok bez alkoholu

3. Synergie kombuchy a zdravého životního stylu

Integrace kombuchy do vašeho denního režimu může posílit vaše zdraví a podpořit zdravý mikrobiom, zejména když je kombinována s vyváženou stravou a zdravým životním stylem. Loklok je k dispozici v několika příchutích, včetně originální, zázvorovémalinové (bez kofeinu) a Yerba Mate (pro přirozený energetický boost), což nabízí každému možnost najít svou oblíbenou variantu, která podporuje nejen zdraví, ale i potěšení ze samotného nápoje. A to nemluvíme o speciálně připravených limitkách!

Počkat počkat, fermentace bez alkoholu??

Kdo se trochu vyzná, musí se divit: jak může být fermentovaný nápoj bez alkoholu? Netvoří snad kvasinky alkohol? Ano, tvoří, ale v Lokloku využíváme pokročilou dlouhodobou fermentaci 2.0 díky které alkohol přirozeně vymizí - snědí jej bakterie které jsou součástí kombuchové kultury. 

Kombucha nabízí jedinečnou možnost, jak obohatit váš jídelníček o nápoj, který je nejen chutný, ale také prospěšný pro vaše zdraví. S Loklok kombuchou můžete každý den poskytnout svému tělu dávku zdraví, kterou ocení nejen váš mikrobiom, ale celý organismus. Připojte se k nám na cestě za lepším zdravím a objevte radost z každodenní péče o sebe s Loklokem.

Latest Stories

Loklok kombucha a sport, podpoří sportovní výkon?

Kombucha a sport, jdou k sobě? (nápověda: ANO)

V Lokloku věříme, že kombucha není jen nápoj plný chuti, ale také zásadní součást aktivního a zdravého životního stylu. Její výhody pro sportovce a aktivní jedince jsou nesmírné a my se s vámi chceme podělit o to, jak může kombucha...

Číst více

Kombucha Loklok pro zdraví střeva, zdravé střevo

2024: Rok péče o střevo

Už jste se naučili cvičit, chápete že je důležité dobře spát. Proč bude rok 2024 rokem péče o střeva? Loklok blog vám přiblíží 3 zásadní důvody.

Číst více

Ráno nebo večer, kdy je nejlepší kombuchu pít?

Ráno nebo večer, kdy je nejlepší kombuchu pít?

Zda pít kombuchu ráno nebo večer závisí na individuálních potřebách a preferencích. Ráno může kombucha nabídnout energetický start dne a podporu trávení, zatímco večer slouží k relaxaci a hydrataci. V Lokloku doporučujeme začlenit kombuchu do vašeho denního režimu podle toho, co vám nejvíce vyhovuje, a užívat si její chutě a zdravotní výhody kdykoliv během dne.

Číst více

Kombucha a alkohol, jak přestat s alkoholem

Kombucha, alkohol a mikrobiom: 3 zásadní poznatky

Kombucha prosívá mikrobiomu. Alkohol mu škodí. Je tam toho ale více? 3 zásadní poznatky a jedno "počkat počkat!" v novém článku Loklok akademie.

Číst více