Jak a proč vznikl Loklok?

Posuďte sami

Michal

Už jako kluk jsem kombuchu znal - doma v kuchyni nám rostla ve velké sklenici. Popravdě, nechutnala mi a vypil jsem ji možná dvě deci ročně.

Abych změnil názor, musel jsem se na kombuchu podívat z jiné perspektivy - z opačného konce Země.

Během let strávených na doktorátu v Sydney jsem se s kombuchou potkával všude: v kavárnách, obchodech, dokonce i v nádražce malého městečka.

VIděl jsem, že kombucha může být doslova hybnou silou společnosti: pomáhala lidem nepít alkohol, spravovala nespokojené žaludky, dodávala energii. A než litovat, že v Česku podobný nápoj nemáme, měl jsem jasno v tom že to změním.

Kombucha není limonáda

Mohli jsme udělat limonádu. Ale nechtěli jsme.

Dobré věci chtějí čas. Proto Loklok fermentuje dlouhé týdny, než je výsledek hotový.

Dobré věci nejsou jednoduché. Každou variantu jsme přiravovali nejméně půl roku, a neustále je zlepšujeme.

Dobré věci se nešidí. Proto požíváme pou ze čistě přírodní suroviny. Žádné náhražky, žádné konzervanty, žádná aromata.

Proč kombucha?

Kombuchu milujeme, a naší vizí v Lokloku je přinášet svobodu. Chceme dát svobodu volby těm, kdo nechtějí pít alkohol ani cukrové blbosti. Chceme dát svobodu všem, kdo po jídle potřebují odlehčit bříško. Chceme dát svobodu těm, kteří hledají zdravé osvěžení po sportu.

Sledujte naši cestu na Instagramu