
Živá probiotika
Harmonický mikrobiom
Pevná imunita
Zdravotní benefity kombuchy
Kombucha je známá již více než dvě tisíciletí a po mnoho generací se pije jako elixír zdraví.
Důvodů pro oblíbenost kombuchy je dostatek, její zdravotní účinky potvrzují četné vědecké studie.


Kombucha v těhotenství
Čekáte miminko nebo kojíte? Tak to moc gratulujeme. Protože zatím nevíme o žádných vědeckých studiích, které by téma konzumace kombuchy v těchto obdobích zkoumaly, je rozhodnutí, zda v náročných měsících doplňovat energii a živiny právě kombuchou, jen na vás.
Určitě však mějte na paměti, že kombucha díky černému čaji, z něhož se vyrábí, obsahuje kofein, je fermentovaná a často i nepasterizovaná. A přestože náš Loklok je nealkoholický (obsahuje maximálně 0,5 % alkoholu), ve většině kombuch bývá alkoholu kolem 1,5–2 %.
Doporučujeme tedy opatrnost, případně konzultaci s vaším lékařem. Ten má ohledně výživy v těhotenství a při kojení vždy hlavní slovo. Ať se rozhodnete jakkoliv – na Zdraví! A to jak Vaše, tak i Vašeho miminka 🙂
