Rozvážíme po celé ČR ➤ Při objednávce nad 990 Kč zdarma.

Jak se kombucha vyrábí?

Kvalitní suroviny, péče a čas

Kombucha se pro své zdravotní účinky a skvělou chuť popíjí už stovky let. Výsledkem několikatýdenní fermentace kvalitního čaje je totiž svěží šumivý nápoj, který obsahuje živá probiotika, harmonizuje mikrobiom a podporuje imunitu.

Nejjednodušší recept obsahuje pouze tři suroviny – čaj, kombuchovou kulturu a trochu cukru (tím se kultura živí). Ostatně, kombuchu si můžete pěstovat doma i vy – vše potřebné obsahuje náš kit.

Precizní proces, stoprocentní péče

Kombuchou žijeme každý den.

Vybrat ten pravý čaj nás stálo více než rok testování. Abychom našli ten nejlepší, vylisovali jsme zázvor od dvaceti dodavatelů. Naše Yerba Maté nám mohou závidět i v Brazílii. Věříme totiž, že pro tu nejlepší kombuchu jsou potřeba ty nejlepší suroviny.

Samotná výroba (nebo spíše pěstování) Lokloku trvá několik týdnů – kombuchová kultura je citlivá a vyžaduje péči jako každá živá bytost. Během fermentačního procesu se pak čajový základ pomalu mění na probiotickou dobrotu.