
Jak se kombucha vyrábí?
Kvalitní suroviny, péče a čas
Kombucha se pro své zdravotní účinky a skvělou chuť popíjí už stovky let. Výsledkem několikatýdenní fermentace kvalitního čaje je totiž svěží šumivý nápoj, který obsahuje živá probiotika, harmonizuje mikrobiom a podporuje imunitu.
Nejjednodušší recept obsahuje pouze tři suroviny – čaj, kombuchovou kulturu a trochu cukru (tím se kultura živí). Ostatně, kombuchu si můžete pěstovat doma i vy – již brzy bude opět k dispozici náš domácí kombuchový kit. Do té doby, ochutnejte hotový Loklok připravený námi.


Precizní proces, stoprocentní péče
Kombuchou žijeme každý den.
Vybrat ten pravý čaj nás stálo více než rok testování. Vyladit proces, aby byl Loklok nealkoholický, živý a nemusel se chladit, to nám trvalo dva roky intenzivní práce. Známe zázvory z celého světa, abychom mohli vybrat ten nejlepší. Věříme totiž, že pro tu nejlepší kombuchu jsou potřeba ty nejlepší suroviny.
A co bezinkový Loklok, ptáte se? Na jeho začátku jsou ručně sbírané bezinkové květy z českých hájů. Tam kde to jde, nakupujeme ty nejlokálnější suroviny.
Vilma, seznamte se
Naše kombuchová kultura je s námi už roky – a je to stále ta samá, která vytvořila úplně první Loklok. Říkáme jí Vilma.
Vilma s každým fermentačním cyklem dorůstá a obnovuje se, podobně jako letokruhy u stromu.
Samotná výroba (nebo spíše pěstování) Lokloku trvá několik týdnů – kombuchová kultura je citlivá a vyžaduje péči jako každá živá bytost. Během fermentačního procesu se pak čajový základ pomalu mění na probiotickou dobrotu.
