Co je to kombucha
Když říkáme “na zdraví!” myslíme to vážně.
Živá probiotika, přírodní suroviny, precizní proces.
Kombucha je každodenní odškrtnutí políčka “dělám něco pro sebe”
Kombucha je čaj fermentovaný symbiotickou kulturou bakterií a kvasinek.
Kombucha je nápoj s tisíciletou tradicí.
Kombucha je odpověď na otázku, co si dát v podniku, když nechci sladké limonády, kafe ani alkohol.
Kombucha je nápoj, který mě přenese přes odpolední pokles energie.
Kombucha je důvod, proč se po suchém únoru nevrátím k alkoholu.
Kombucha je cesta, jak pečovat o svůj mikrobiom.
Kombucha je pomocník při autoimunitních potížích.
Kombucha je každodenní podpora zdravého trávení.
Kombucha je chuť, která


Historie kombuchy
I když přesný prapůvod kombuchy nejspíš nikdy neodhalíme, díky prvním zmínkám o konzumaci kombuchy víme, že tento nápoj znali a popíjeli už ve 3. století před naším letopočtem v Číně.
Svůj název prý kombucha dostala podle korejského lékaře Kombu, který s její pomocí vyléčil zažívací potíže japonského císaře. Ke jménu lékaře Japonci připojili označení pro čaj, cha, a tak vznikl název, kterým kombuchu označujeme dodnes.
Zajímá vás, jak přesně se kombucha vyrábí? Zjistěte to.
Také teď máte chuť na Loklok? Hurá do e-shopu! Nenašli jste odpověď na svoji otázku? Napište nám!