Rok 2024: Rok péče o vaše střevo
Matt Walker nás ve svém bestselleru naučil spát. Že je cvičení dobré, chápeme všichni. Co nás čeká dál? Střeva. 

Zdraví střev není pouhým wellness trendem –  péče o trávicí trakt se stává stejně důležitou, jako je pravidelné cvičení nebo dostatek spánku. A s rostoucím množstvím výzkumů se zvyšuje i počet lidí, kteří se snaží o svá střeva lépe pečovat.

Mít střeva v pořádku je zásadní. Zdravý mikrobiom = zdravý člověk. Dopady jsou pak široké, od zažívání, až po kvalitu pleti nebo dokonce náladu a schopnost podávat mentální výkon. 

Podpořit zdraví svého střeva můžete i bez nutnosti zásadních změn vašeho životního stylu. Rok 2024 může být rokem vašeho střeva, a přátelské mikroorganismy, které mu pomáhají fungovat normálně, vám budou vděčné. 

Střevní pohoda Střevo hraje v našem těle složitou roli. Je domovem „mikrobiomu“, který je plný bilionů bakterií. Pokud je tato komunita malých tvorů narušena, může to způsobit problémy. Známe to všichni při užívání antibiotik, ale mikrobiom poškozují i umělá sladidla, různé chemické přísady v potravinách a obecně nekvalitní strava či dokonce stres. Dobré zdraví střev je zásadní pro vše od lepší kognitivní funkce po kvalitní spánek.

Po troškách Klíčem je strava bohatá na rostliny a skutečné potraviny. nedávný výzkum ukázal, že konzumace velkého, sacharidového jídla pozdě v noci může narušit schopnost těla regulovat hladinu cukru v krvi, což ovlivní zdraví střev. Důležité je, že tyto potíže nevyřeší jedna tabletka. Je to o dlouhodobé investici do vašeho těla - a s tím vám může pomáhat napřiklad volba fermentovaných potravin, například kimchi či kombucha. 

Každodenní kombucha Jedním z produktů, které zákazníci často vyhledávají, je kombucha Loklok. Jako multi-taskingový nápoj plný probiotik nabízí Loklok mnoho přínosů pro zdraví střev. Naše kombucha je dostupná v několika příchutích, včetně originální (čaj a citronová tráva), zázvor, malina (bez kofeinu, vhodná pro těhotné ženy a děti) a Yerba Mate (pro přirozené nabuzení). Všechny Lokloky obsahují probiotika a není potřeba je chladit - nezaplníte jedním nákupem celou ledničku. 

Začlenění kombuchy do vaší stravy může být jedním z malých, pozitivních kroků k lepšímu zdraví střev. Kromě toho, že je kombucha chutným nápojem, podporuje diverzitu mikrobiomu a může přispět k lepšímu trávení a celkovému zdraví. Navíc, s naším domácím setem na výrobu kombuchy můžete zažít radost z fermentace přímo ve vaší kuchyni.

Začněte tento rok s pozitivní změnou ve vašem stravovacím režimu – zkuste kombuchu Loklok a učiňte z roku 2024 rok vašeho střeva. Je to jednoduchý, ale účinný krok k lepšímu zdraví a pohodě.

Latest Stories

Loklok kombucha a sport, podpoří sportovní výkon?

Kombucha a sport, jdou k sobě? (nápověda: ANO)

V Lokloku věříme, že kombucha není jen nápoj plný chuti, ale také zásadní součást aktivního a zdravého životního stylu. Její výhody pro sportovce a aktivní jedince jsou nesmírné a my se s vámi chceme podělit o to, jak může kombucha...

Číst více

Kombucha Loklok pro zdraví střeva, zdravé střevo

2024: Rok péče o střevo

Už jste se naučili cvičit, chápete že je důležité dobře spát. Proč bude rok 2024 rokem péče o střeva? Loklok blog vám přiblíží 3 zásadní důvody.

Číst více

Ráno nebo večer, kdy je nejlepší kombuchu pít?

Ráno nebo večer, kdy je nejlepší kombuchu pít?

Zda pít kombuchu ráno nebo večer závisí na individuálních potřebách a preferencích. Ráno může kombucha nabídnout energetický start dne a podporu trávení, zatímco večer slouží k relaxaci a hydrataci. V Lokloku doporučujeme začlenit kombuchu do vašeho denního režimu podle toho, co vám nejvíce vyhovuje, a užívat si její chutě a zdravotní výhody kdykoliv během dne.

Číst více

Kombucha a alkohol, jak přestat s alkoholem

Kombucha, alkohol a mikrobiom: 3 zásadní poznatky

Kombucha prosívá mikrobiomu. Alkohol mu škodí. Je tam toho ale více? 3 zásadní poznatky a jedno "počkat počkat!" v novém článku Loklok akademie.

Číst více