Kombucha, tento osvěžující fermentovaný nápoj plný živých probiotik, si získal srdce mnoha z nás. Nejenže je chutný, ale také přináší řadu zdravotních výhod. Ale kdy je nejlepší čas si tento nápoj vychutnat? Měli bychom si kombuchu dopřát ráno na začátek dne, nebo je lepší relaxovat s ní večer?

Ranní kombucha: Start do dne

Začít den sklenicí kombuchy může být skvělým způsobem, jak probudit tělo a mysl. Ráno je naše trávení připraveno na nový start, a kombucha mu může poskytnout příjemný impuls. Živé probiotické kultury podporují zdravé trávení a mohou pomoci nastartovat metabolismus. Navíc, pokud si vyberete náš Yerba Mate Loklok, získáte přirozený energetický boost bez nepříjemných vedlejších účinků, které mohou přinášet jiné stimulanty.

Navíc si Loklok můžete užít bez obav i v práci nebo v autě - je 100% nealkoholický.

Večerní kombucha: Uvolnění a relaxace

Na druhou stranu, večer je ideální čas pro relaxaci a zklidnění mysli po dlouhém dni. Kombucha bez kofeinu, jako je naše malinová příchuť, může být ideálním společníkem pro tyto chvíle. Malinová kombucha je navíc vhodná pro těhotné ženy a děti, což ji činí skvělou volbou pro večerní rodinné posezení. Její lehká a osvěžující chuť je perfektní pro uklidnění a hydrataci těla před spaním.

Co říká věda?

Vědecké studie ukazují, že pravidelná konzumace kombuchy může přinášet řadu zdravotních výhod, včetně podpory imunitního systému a zlepšení trávení. Avšak specifický čas konzumace vědci nezkoumali. Důležité je poslouchat své tělo a přizpůsobit konzumaci kombuchy svému osobnímu dennímu rytmu a potřebám.

Naše doporučení

V Lokloku věříme, že kombucha může být skvělým doplňkem vašeho denního režimu, ať už ráno nebo večer. Klíčem je najít rovnováhu a konzumovat kombuchu tak, aby co nejvíce prospívala vašemu zdraví a pohodě.

Ať už se rozhodnete začít den s kombuchou nebo si ji dopřát pro večerní relaxaci, Loklok má pro vás tu pravou příchuť. A nezapomeňte, kombucha je nejen chutná, ale je to také způsob, jak pečovat o své zdraví. "Každodenní dávka zdraví, kterou moje tělo miluje" - to je náš závazek k vám.

Latest Stories

Loklok kombucha a sport, podpoří sportovní výkon?

Kombucha a sport, jdou k sobě? (nápověda: ANO)

V Lokloku věříme, že kombucha není jen nápoj plný chuti, ale také zásadní součást aktivního a zdravého životního stylu. Její výhody pro sportovce a aktivní jedince jsou nesmírné a my se s vámi chceme podělit o to, jak může kombucha...

Číst více

Kombucha Loklok pro zdraví střeva, zdravé střevo

2024: Rok péče o střevo

Už jste se naučili cvičit, chápete že je důležité dobře spát. Proč bude rok 2024 rokem péče o střeva? Loklok blog vám přiblíží 3 zásadní důvody.

Číst více

Ráno nebo večer, kdy je nejlepší kombuchu pít?

Ráno nebo večer, kdy je nejlepší kombuchu pít?

Zda pít kombuchu ráno nebo večer závisí na individuálních potřebách a preferencích. Ráno může kombucha nabídnout energetický start dne a podporu trávení, zatímco večer slouží k relaxaci a hydrataci. V Lokloku doporučujeme začlenit kombuchu do vašeho denního režimu podle toho, co vám nejvíce vyhovuje, a užívat si její chutě a zdravotní výhody kdykoliv během dne.

Číst více

Kombucha a alkohol, jak přestat s alkoholem

Kombucha, alkohol a mikrobiom: 3 zásadní poznatky

Kombucha prosívá mikrobiomu. Alkohol mu škodí. Je tam toho ale více? 3 zásadní poznatky a jedno "počkat počkat!" v novém článku Loklok akademie.

Číst více