Blog

Recept na kváskový chléb s kombuchou
Kváskový chléb – fenomén poslední doby a určitě posledního roku, který jsme z velké části strávili doma. Dobrý chléb upečeme z mouky, vody a soli, ale občas jsem si v receptech všimla poznámky, že můžeme přidat pivo, kefír či jiný kvašený mléčný výrobek. A tak mě napadlo, co takhle chleba s kombuchou, kvašeným čajem? Chlebová […]
Číst více
Suchý únor. O tom, co pít, když nepiješ
Možná to nebude lehké, ale bude to stát za to. Ano, mluvíme o suchém únoru – měsíci bez alkoholu. Co tě čeká? Lepší spánek, více energie, a žádná kocovina. Podívejme se spolu na to, jak suchý únor vznikl a jak jej vidíme my v Lokloku. Únor – čas přicházejícího světla Čím je druhý únor neobyčejný? […]
Číst více
20 tipů na rychlé zlepšení imunity
Forbes v březnu uvedl článek, kde doporučuje 20 tipů, jak zlepšit svůj imunitní systém. Jedním z tipů je i pravidelná konzumace fermentovaných nápojů a zejména kombuchy. My doporučujeme Loklok kombuchu díky jejímu přírodnímu charakteru, dlouhodobé tradici fermentace a nízkému obsahu cukru a alkoholu. Týchto 20 tipov vám pomôže nielen v období, keď svet čelí šíreniu […]
Číst více
Čas na čaj: Historie, výroba a druhy čaje
Čaj existuje téměř 5000 let. Odkdy byly čajové lístky před tisíci lety poprvé v Číně vyluhovány, rozmazlovaly nás řadou chutí a četnými zdravotními benefit. Bez čaje by nevznikla kombucha. Ale co je to vlastně čaj? V tomto článku se ponoříme hluboko do úžasného světa čaje! Připojte se k nám na naší cestě na východ a […]
Číst více
Recepty na 6 neodolatelných letních koktejlů s kombuchou
Pátráte po neotřelém letním osvěžení, protože Aperol Spritz už vás nudí? Pak jste na správném místě. Vlastnoručně jsme namíchali a otestovali 6 koktejlů s Loklok kombuchou, které se perfektně hodí na letní párty, odpolední či večerní popíjení s příteli. Tři nealkoholické varianty pak představují příjemné osvěžení po celý den. Všechny recepty jsou naprosto jednoduché, protože […]
Číst více
Cukrový detox: vydržíte měsíc bez dortíků a limonád?
Cukr nás obklopuje víc, než si často přiznáváme. Závislost na něm a na potravinách, které ho obsahují, si můžeme vypěstovat velmi rychle. O co rychlejší je zvyknutí si na pravidelný přísun sladké chuti ve stravě, o to horší je pak ji omezit nebo úplně vyřadit z jídelníčku. V konečném důsledku je možné si vytvořit závislost […]
Číst více